Mijn eerste week als auteur

Sinds één week mag ik me de trotse auteur noemen van mijn debuutroman 'Zie je graag'. En wat een spannende en leuke week is het geweest op auteursgebied.

Na een weekend vol enthousiaste en lieve berichtjes van familie, vrienden, collega's en bekenden én foto's van bestelbevestigingen, was ik uiteraard al een tevreden mens. Maandag ontving ik een mail wanneer ik tijd had voor een telefonisch interview voor een artikel in de nieuwsbrief van de hogeschool waar ik werk als roosteraar. Mijn eerste interview over mijn boek, hoe leuk! Ook kon ik voor de eerste keer mijn verkoopcijfers checken, ik was zeer aangenaam verrast.
Die maandagavond was ik correspondent bij de Staat van Stasse op NPO Radio 2 vanuit mijn huiskamer/thuiswerkkantoor met onze groenwangparkiet Croky. Een erg mooi initiatief om Nederland samen te brengen in Corona-tijd. Ik was zelfs live in de uitzending om met Croky trucjes te doen, waarbij ik de kans greep om ook even mijn boek te promoten. Hoe tof is dat, live bij de populairste radiozender van Nederland! Mijn avond kon niet meer stuk.

De volgende dag werd ik geïnterviewd voor het artikel in de nieuwsbrief van mijn hogeschool. Een leuk gesprek volgde wat uiteindelijk resulteerde in een mooi en uitgebreid artikel. Aan het eind van de middag lag er een grote envelop op de deurmat met daarin het bestelde promotiemateriaal, waar ik erg blij mee ben. Meteen begon ik enthousiast ons huis en onze vervoersmiddelen te veranderen in reclamezuilen samen met mijn vriend.

Woensdag werd het artikel gepubliceerd in de nieuwsbrief met een verwijzing op instagram. Erg leuk en ook weer een moment om trots op te zijn. In de loop van de ochtend ontving ik mijn bestelde boeken thuis, de postbode reageerde enthousiast op de poster op de voordeur, hoe toevallig want hij had zojuist ook al een bestelling geleverd.

Donderdag volgden er diverse foto's via de app van vrienden, familie en collega's dat hun boeken per post gearriveerd waren. Spannend, want nu konden ze beginnen met lezen.
Vrijdag volgde er nog een aantal foto's en ontving ik een lief kaartje van collega's om me te feliciteren met mijn schrijfdebuut. Later die avond maakte ik voor mezelf de balans op: een zeer leuke en geslaagde week voor deze debuterend auteur, waar ik iedereen heel dankbaar voor ben!

In het weekend ontving ik zelfs al de eerste appjes en een telefoontje van lezers die 'Zie je graag' al uit hadden. Hun conclusie: een (erg) leuk en spannend boek, wat je niet weg wilt leggen en (heel) goed geschreven is.
Trotser kun je een auteur niet maken ;) !!


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Mijn eerste week als auteur

Hoe het allemaal begon

Podcast WijZijnFontys

Geslaagde moederdag-actie

In de krant

Mijn eerste week als auteur